Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халеп спаси 4 мачбола, но отпадна в Монреал

Халеп се завърна със загуба.
Снимка: Ройтерс

Намиращата се в отлична форма Даниел Колинс развали завръщането на Симона Халеп след тримесечно отсъствие поради контузия, като отстрани бившата номер 1 в света в три сета във втория кръг на тенис турнира в Монреал.

Румънката Халеп, която е шампионка в Канада през 2016 и 2018 година, спаси четири мачбола в последния гейм на епичния мач, който продължи близо три часа, но отстъпи в крайна сметка с 6:2, 4:6, 4:6. Американката Колинс вече има 12 поредни победи – серия, която й позволи да спечели две последователни титли в Палермо и Сан Хосе. 

За последно Халеп участва на турнира в Рим в средата на юни преди да започне лечение на контузията в прасеца.

Водачката в схемата Арина Сабаленка наниза 18 аса за място в трети кръг, след като надигра финалистката от 2018 Слоун Стивънс със 7:6 (4), 4:6, 6:4 за два часа и половина игра. 

В следващия кръг беларускинята, полуфиналистка на Уимбълдън, ще играе с намиращата се на 220-о място в световната ранглиста канадка Ребека Марино, която бе спряла с тениса за пет години от 2013-а насам заради психическо си здраве. Марино надви испанката Паула Бадоса с 1:6, 7:5, 6:4.

В друг мачове, Елина Свитолина, шампионка от 2017, отстъпи на британката Джоанна Конта в три сета след 6:3, 3:6, 2:6.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени