Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен настоява за подобряване на организацията на движението

Спирка „Дюлева река“ в Сливен
Снимка: Стоян Радев

Община Сливен ще изпрати писмо до служебния министър на транспорта Георги Тодоров по казуса с нерегулираното с пътни знаци кръговото кръстовище на разклона за село Тополчане по подбалканския път София - Бургас.

Общината вече е изпратила писмено запитване и сигнал до Агенция „Пътна инфраструктура“ за възникналата опасност от тежки катастрофи в района след изграждането на това кръстовище.

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че след като от Агенция „Пътна инфраструктура“ не са взели под внимание сигнала на общината, в писмото до транспортния министър ще бъде подаден сигнал и за непоставена пътна маркировка по булевард „Стефан Караджа“ след преасфалтирането му.

"Там също е техен ангажимент да положат вертикалните сигнализации и хоризонталната маркировка. Опасно е това, което става в момента без организация на този булевард и на кръговото кръстовище. Надявам се наистина да се прояви разум и най-накрая да се свърши тази работа. Сега пишем и на министъра за това, че сме сигнализирали АПИ и няма никакъв резултат до момента", каза кметът на Сливен

Булевардът е част от републиканската пътна мрежа и преминава през възлови кръстовища в града.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна