Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунчев: И от загуби трябва да извличаш най-доброто

Александър Тунчев
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев бе разочарован след загубата с 2:4 като гост на Копенхаген. По този начин Локомотив отпада в третия кръг от турнира Лига на конференциите след общ резултат 5:3 за Копенхаген.  

"Опитахме, но Копенхаген е един доста класен отбор. Не ни позволяваше да играем. Донякъде напрежението си оказа влиянието. Малко или много головете бяха плод на напрежението“, каза Тунчев.Треньорът на пловдивчани коментира и кое е оказало влияние върху отбора му.

"Определено доброто начало на съперника ни въздейства. Очаквахме го това нещо. Говорихме в съблекалнята, че ще търсят ранен гол. За наше нещастие успяха да вкарат и то от статично положение. Не мисля, че трябва да съжаляваме, видяхте колко са класни. Дори от загуби като тази трябва да извличаш най-доброто. Направихме втория гол от една хубава атака. Със самочувствие изнесохме топката. Ще се опитаме да работим върху това нещо. Виждате, че в Европа не ти оставят много време за мислене. Определено съм доволен от видяното от моя отбор с оглед на това, че ни напуснаха шест основни играчи. Момчетата дадоха всичко от себе си. Искахме да продължим, но Копенхаген бе по-класният отбор. Това бяха първите думи в съблекалнята, че трябва да забравим този мач. Сега започваме възстановяване и в понеделник ни очаква труден мач. Трудно е да се пренастроим, но футболсити трябва да разберат колко труден мач ни очаква в понеделник срещу Черно море във Варна“, завърши Тунчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна