Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома подписа с Тами Ейбрахам

Жозе Моуриньо и Тами Ейбрахам.
Снимка: AS Roma

Италианският Рома привлече нападателя на Челси Тами Ейбрахам срещу 40 милиона евро. 23-годишният Ейбрахам, който бе водещ голмайстор за "сините" през миналия сезон, подписа договор за пет години с римския клуб, воден от Жозе Моуриньо.

От своя страна Челси запазват опцията да си върнат своя играч срещу 80 милиона евро, която могат да активират след минимум два сезона. "Човек може да усети, когато един клуб наистина го иска. Рома е клуб, който заслужава да се бори за титли и трофеи. Вече имам опита от спечелването на големи трофеи и искам отново да играя в тези турнири. Искам да помогна на Рома да достигне нивото, което заслужава. За мен е огромна чест да нося екип с номер 9 в този отбор и нямам търпение да започна", сподели Ейбрахам след финализирането на сделката.

Ейбрахам отбеляза общо 30 гола в 82 мача за Челси, като има на сметката си и шест мача за английския национален отбор. Той обаче стана излишен на "Стамфорд Бридж", след като "сините" купиха Ромелу Лукаку от Интер за близо 100 милиона паунда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени