Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малмьо надигра Лудогорец в Швеция

Ю Инге Бергет бележи втория гол във вратата на Лудогорец пред погледа на Кристиан Кахлина
Снимка: БГНЕС

Отборът на Малмьо победи състава Лудогорец с 2:0 у дома в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Това бе 17-ти пореден успех като домакин в евротурнирите и продължи традицията български отбор да няма победа в Швеция в десети пореден мач.

Домакините стартираха по-активно срещата, но след 10-ата минута Лудогорец започна да държи повече топката и да създава опасности. Малмьо все пак стигна пръв до голово положение в 15-ата минута, но Кристиянсен удари гредата. В 26-ата минута Велко Бирманчевич отбеляза за 1:0 с удар от около 20 метра.

До края на полувремето последваха още няколко възможности за домакините, но те не успяха да уцелят вратата на Кахлина. Лудогорец отвърна с много хубав удар на Текпетей в 43-ата минута, при който вратарят на съперника се намеси за първи път в мача.

Втората част започна с много опасна атака на Малмьо, но Кристиянсен и Ракип не успяха да преодолеят Кахлина. Минути по-късно Лудогорец можеше да изравни след хубав удар на Каули от пряк свободен удар, но вратарят на шведите се справи.

Малко след изтичането на час игра Лудогорец получи втори гол. Отбраната на гостите не се ориентира след корнер, последва разбъркване и удар към Кахлина, вратарят изби, но Ю Инге Бергет довкара топката за 2:0.

Минута по-късно Кристиянсен овладя във вратарското поле, но Кахлина предотврати трети гол. Последваха още няколко шанса за домакините, докато Лудогорец отвърна с опасно центриране към Мавис Чибота, който обаче се размина с топката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна