Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев на полуфинал в Синсинати

Даниил Медведев
Снимка: Ройтерс

Шампионът от 2019 година Даниил Медведев (Русия) се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5,4 милиона долара. Водачът в схемата Медведев разгроми седмия поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:1, 6:1 само за 54 минути и взе реванш за загубата си от същия съперник на четвъртфиналите на Олимпийските игри в края на юли в Токио, където испанецът стигна до бронза.

Руснакът записа 40-а победа за сезона и продължи впечатляващото си представяне в турнира, в който е загубил само 12 гейма в първите си три мача. През миналата седмица той спечели и надпреварата от сериите "Мастърс" в Торонто. За място на финала Медведев ще се изправи срещу сънародника си Андрей Рубльов. Номер 4 Рубльов елиминира французина Беноа Пер с 6:2, 3:6, 6:3.

Вторият поставен Стефанос Циципас (Гърция) достигна до полуфиналите за втора поредна година. Циципас пропусна два мачбола във втория сет срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим, но все пак стигна до успеха с 6:2, 5:7, 6:1. Гъркът водеше със сет и 5:4, когато взе аванс от 40:15 при подаване на съперника, но не се възползва и канадецът успя да стигна до обрат във втората част. В последствие Циципас доминираше и заслужено спечели. На полуфиналите той ще срещне олимпийския шампион от Токио 2020 и номер 3 в схемата Александър Зверев (Германия), който отстрани убедително осмия Каспер Рууд (Норвегия) с 6:1, 6:3.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна