Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Yahoo спира новинарските си сайтове в Индия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичната компания Verizon Media - собственик на сайта Yahoo, планира да закрие новинарските си сайтове в Индия заради въведените от правителството на страната нови правила, забраняващи повече от 26% чуждестранно финансиране на цифровите новинарски медии, съобщава ТАСС.

„Считано от 26 август 2021 г. Yahoo India няма да публикува повече материали. Вашият Yahoo акаунт, пощата и търсачката няма да бъдат засегнати по никакъв начин и ще работят както обикновено. Благодаря ви за подкрепата ", гласи съобщение, публикувано днес на страницата на Yahoo India.

Компанията ще закрие в близките дни и новинарските сайтове Yahoo News, Yahoo Cricket, Finance, Entertainment and MAKERS India.

Решението на Yahoo India е повлияно от промяната в индийските регулаторни закони, които сега ограничават чуждестранната собственост върху медийни компании, които оперират и публикуват цифрово съдържание в Индия.

В същото време се подчертава, че нововъведението няма да повлияе на работата на Yahoo Mail и Yahoo Search. „Ще продължим да обслужваме потребителите в Индия, както преди, без никакви промени“, отбелязват от компанията.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна