Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как LEGO помага със стреса и напрежението

2
Снимка: unsplash.com

Играта носи радост и успокоение, което е жизнено важна полза за снемането на стреса. Това се отнася не само за децата, но и за възрастните, които често пъти не знаят как да се справят с напрежението. Някои видове конструктивни дейности, като например нареждането на LEGO, са не само забавление за цялото семейство, но и страхотна терапия, която дава резултати в дългосрочен план. Едно такова спокойно занимание ангажира съзнанието по много приятен и градивен начин, чиято полза е гаранцията за по-добро настроение. 

Какви са ползите от играта с LEGO

Има различни видове LEGO, предлагани във всякакви размери и степен на сложност, според възрастта. Играта с тях е увлекателна и интересна, а самото подреждане на всяка една тухличка развива качества като умения за учене и фина моторика:

  Развиване на пространственото мислене. Тази способност се усвоява още през първите години от живота на детето, като за целта е препоръчително да се предложат по-прости конструкции за нареждане;

  По-силна концентрация. Градивните дейности, като например заниманието с LEGO конструктор, неминуемо водят до подобряване на умението за устойчиво внимание и концентриране за по-дълго време;

  Проява на търпение. Както възрастните, така и най-малките, невинаги са особено търпеливи в дадени ситуации. Ползата от играта с Лего е, че конструктурът ще помогне това да се промени;

  Демонстриране на креативност и въображение. Важно е да се даде възможност на тези две качества, които дремят у детето и чакат да бъдат проявени;

  Формиране на логическа мисъл. Причинно-следствените връзки са важна особеност от изграждането на характера и поведението на малчугана в обществото. LEGO игрите помагат за тяхната коректна проява.

Поръчка на Лего конструктор може да бъде направена и онлайн с бърза доставка, и на поносими цени, за да бъде изживяването още по-приятно. 

Помага ли за преодоляването на стреса и напрежението

Стресът и напрежението не “ходят” само по възрастните… Те са част и от ежедневието на малчуганите, чийто свят е също толкова динамичен и непредсказуем като нашия. За да посрещат неговите предизвикателства с усмивка, те трябва да намират удовлетворение у дома, да прекарват свободното си време по пълноценен начин и да се занимават с дейности като реденето на LEGO. 

За кого е подходящ

Конструктор Лего се използва предимно от деца, споделят от онлайн магазин ozone.bg. Той се състои от множество части, които трябва да се подредят, за да се получи желаната крайна конструкция, която може да е с най-различна тематика - герои на Дисни, Джурасик Парк, Майнкрафт, автомобилни състезания, космически кораби, семейството на Барби и др. Самото нареждане може да продължи с часове - изключително ефективен метод за елиминирането на неприятни емоции като стрес и напрежение. Както и сами виждате, ползите за многобройни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна