Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Антонио №1 в Англия за август

Михаил Антонио вкара 3 гола за Уесх Хем от началото на сезона.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Уест Хем Михаил Антонио бе определен за футболист номер 1 на месец август във Висшата лига след впечатляващия старт на новия сезон.

31-годишният футболист вкара четири гола за „чуковете“ в първите им три мача от кампанията, включително дубъл при убедителния успех над Лестър с 4:1 – мач, в който Антонио стана реализатор номер 1 в историята на лондончани. Той отбеляза 50-ия си гол за клуба във Висшата лига следващия уикенд при домакинското равенство 2:2 с Кристъл Палас.

Силният старт на сезона за Антонио съвпадна с добрите резултати на тима на Дейвид Мойс, като възпитаниците на бившия мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед са втори в класирането и без загуба до момента в Лигата, след като си гарантираха участие в групите на Лига Европа миналия сезон. Националът на Ямайка изигра ключова роля в онази кампания, вкарвайки 10 гола в 26 мача в Премиършип и продължава да бъде в отлична форма.

Михаил Антонио надви за наградата съотборника си Саид Бенрама и Маркос Алонсо от Челси, Ерик Дайър от Тотнъм, Демарай Грей от Евертън и Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед за месечното отличие. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна