Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДК беше домакин на Bulgaria Tattoo Expo

Снимка: БГНЕС

Националният дворец на културата отново беше домакин на най-голямото събитие за татуировки у нас – шестото издание на „Bulgaria Tattoo Expo”, което се проведе на 18 и 19 септември, предаде БГНЕС.

Посетителите се запознаха отблизо с изкуството на татуирането, почерпиха ценна информация от артистите и специалистите в областта, както и се татуираха. 

Събитието събра татуисти от цяла България и от чужбина, заяви пред БГНЕС Цветан Цветанов, един от организаторите:

"Тази култура в България вече е силно развита, а артистите ни са на високо професионално ниво. Наложили сме се по света. Доста български татусти са сериозни имена“.

Програмата на събитието включваше конкурсна част, в която специално жури оцени и избра най-добрите татуировки в няколко категории. Посетителите се включиха в надпреварата за най-нестандартна татуировка. Целта е стереотипите да бъдат разчупени.

Пандемията се е отразила негативно и на татуирането, но все още не се срещат татуировки, свързани с Covid-19, сподели още Цветанов и допълни, че най-честите сюжети са в областта на реализма заради напредването на технологиите. Традиционните абстрактни татуировки започват вече да отстъпват място.

Събитието имаше и образователна част, в която специален семинар ръководиха двама от най-изявените артисти в изкуството - Bullet BG и John Maxx.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна