Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Порточанов се кандидатира за президент на БФС

Христо Порточанов
Снимка: Архив

Христо Порточанов официално се кандидатира за президент на БФС на конгреса на 12 октомври, съобщи Радио Бургас. Той обяви мотивите си на пресконференция:

%Участвам с една цел- да направя така, че колкото се може по-малко недоволни да има  от правилата, които се налагат от футболната централа. За съжаление през последните години много са упреците  към нея и към Боби, но не е само той виновният. Ако има някаква критика, тя е към цялото управително тяло и към изпълнителния комитет. Няма да бъда негов съдник", започна бившият президент на Нефтохимик.

%Мога да говоря за това, което съм решил да правя. Най-големият проблем остават уговорените мачове- отборите, за които има съмнения трябва да бъдат изхвърлени от първенството.

Да променим спорни точки в устава. Когато президентът подаде оставка никъде не  писано кога трябва да има конгрес. Това е хубаво да се случва до четири месеца. Предлагаме го това.Както и  мандатност на президента и изпълнителния комитет-два мандата. Предлагаме промени в устава да могат да се правят и в зала. Не както досега трябва да си изпращаш предложенията в залата и те да ги вкарват- я ги вкарат, я не.

И нека има равен старт за всички, всеки да работи, да не се чувства ощетен", добави Христо Порточанов, който преди време отново беше кандидат за президент, но не успя.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна