Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерби в ШЛ в Торино, Роналдо пред пореден рекорд

Треньорът на Ювентус Алегри дава наставления на нападателя Кулушевски на последното занимание.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Останалите осем двубоя от втория кръг на Шампионската лига по футбол ще се състоят днес

Дербито на вечерта е между Ювентус и актуалния първенец в най-комерсиалния турнир Челси в Торино от група Н. В първия кръг италианският отбор победи Малмьо с 3:0, докато лондончани се справиха с минималното 1:0 срещу Зенит.

В група Е Байерн посреща Динамо (Киев). В първия кръг баварците спечелиха срещу Барселона с 3:0 като гост и като цяло се движат безупречно във всички турнири. В последните си пет мача Байерн записа пет победи, като отбеляза 22 гола и допусна само два. Един от лидeрите на баварците - Томас Мюлер, се нуждае само от едно попадение, за да влезе в престижния клуб на играчите с поне 50 гола в Шампионската лига. Така той ще изравни постижението на Тиери Анри, а пред него ще останата само световни звезди като Кристиано Роналдо, Лионел Меси, съотборникът му Роберт Левандовски, Карим Бензема, Раул Гонзалес и Рууд ван Нистелрой. В другия мач от групата Бенфика посреща закъсалия Барса, който в неделя си върна самочувствието с успех 3:0 над Леванте в Ла Лига.

В група F Манчестър Юнайтед приема Виляреал. Асът на домакините Кристиано Роналдо може да подобри рекорда на Икер Касийяс по брой мачове в Шампионската лига, ако вземе участие в срещата. В момента двамата дебят върха с по 177 срещи. “Червените дяволи”, които навъртяха три загуби във всички турнири, ще търсят и реванш срещу испанския опонент за загубения финал в Лига Европа след изпълнение на дузпи в Гданск. В другия мач италианския Аталанта приема в Бергамо швейцарския Йънг Бойс.

Програмата за 29 септември:

19:45 часа Зенит – Малмьо

19:45 Аталанта – Йънг Бойс

22:00 Ювентус – Челси

22:00 Залцбург – Лил

22:00  Волфсбург – Севиля

22:00  Манчестър Юнайтед – Виляреал

22:00  Байерн – Динамо (Киев)

22:00  Бенфика – Барселона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна