Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболните клубове се обединиха около благородна кауза

Снимка: НБЛ

Новият сезон в Националната баскетболна лига е на прага си. Тази година елитните баскетболни клубове ще се обединят в името на нова благородна кауза. С редица инициативи и дейности състезателите от десетте отбора в НБЛ ще застанат зад усилията на Фондация „Надежда за малките“ да осигури дом и грижа на десетки изоставени деца.

„Ние вярваме, че децата са нашето бъдеще. Спортът винаги е бил пример за това, че с постоянство и упоритост е възможно да се постигне много. А в НБЛ и клубовете, членуващи в нея, знаем, че всичко започва от децата! Надяваме се да помогнем поне малко за популяризирането на благородната кауза на Фондация „Надежда за малките“. А и кой знае, може някое от малчуганите, които получат помощ сега, след години да са бъдещи баскетболни звезди!“, заяви главният мениджър на НБЛ Сандра Велчева–Хънт.

Вече повече от 10 години Фондация „Надежда за малките“, има две Малки къщи (т.н. центровете за настаняване от семеен тип), където екип от професионалисти е дарил обич и грижа на над 150 бебета и малки деца. „Водени от идеята да осигурим дом от семеен тип, вече над 10 години екипът ни се грижи за изоставени деца в малките къщи. Целта ни от тогава до днес е да повишим благосъстоянието на децата в риск, създавайки по-добри условия за отглеждането, израстването и формирането им като пълноценни личности. Ние вярваме, че когато едно дете получи равен старт в живота, пътят му занапред ще бъде по-лесен! Щастливи сме, че НБЛ ни подкрепи и избра за кауза на новия сезон 2021/2022. Насърчаваме се, когато срещнем съмишленици, които вярват и правят добро. Надяваме се Заедно да сбъднем нашата мечта - всяко дете да има равен старт в живота и да изживее пълноценно своето детство“, каза за партньорството д-р Камелия Славчева изпълнителен директор на Фондация „Надежда за малките“.

Инициативата може да бъде подкрепена на следната сметка:

Уникредит Булбанк

BIC: UNCRBGSF

BGN IBAN: BG30UNCR70001522296287

Титуляр: Фондация Надежда за малките. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени