Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маймуна в Индия открадна пари от мъж, който кара рикша - и ги разхвърля по улиците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През уикенда пари валяха от клоните на дърветата в град в индийския щат Мадхя Прадеш. Всичко се случи, след като маймуна открадна пачка банкноти на стойност около 1000 евро от мъж.

Маймуната откраднала пари от мъжа, който карал рикша с пътници. Те се оказали в задръстване и излезли от триколесното превозно средство, за да видят какво причинява трафика. Дивата маймуна видяла възможност да вземе пачката банкноти, увити в кърпа, и след като направила това, избягала, преди някой да я забележи и да я спре. След това се качила на дърво и разтърсила кърпата, след което по пътя започнали да падат банкноти, които местните жители се втурнали да събират. Въпреки отчаяните опити на собствениците да съберат парите си, почти половината от сумата била събрана от други.

Според полицията те не са успели да идентифицират хората, които са взели парите, тъй като в района не са били инсталирани охранителни камери.

Посочено е също, че не може да се подаде официална жалба, тъй като единственият идентифициран крадец е маймуната.

Подобни инциденти с маймуни не са рядкост в Индия и маймуните често идват в района, защото местните постоянно им предлагат храна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна