Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Георгиев допусна 5 шайби при загубата на Рейнджърс в НХЛ

Александър Георгиев отразява поредния удар към вратата си.
Снимка: Ройтерс

Роденият в България руски вратар на Ню Йорк Рейнджърс Александър Гeoргиев допусна пет попадения при загубата на своя тим в първия му мач от новия сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Нюйоркчани отстъпиха с 1:5 при визитата си на Вашингтон Кепитълс в „Кепитал Уан Арена“, след като допуснаха общо три попадения при игра с човек по-малко, както и едно с човек повече на леда. Георгиев завърши с 22 спасени изстрела от общо 27 отправени към неговата врата от страна на гостите.

Резултатът откри Ти Джей Оши 4:39 след началото на срещата при числено предимство за столичани. Крилото се ориентира най-добре при борба за избитата от Георгиев шайба пред вратата на Рейнджърс и така записа първото си попадение за годината.

До края на първата част не последваха нови попадения, но във втората Кепитълс записаха нови два гола. Първият от тях бе дело на Джъстин Шулц 2:38 след средата на частта при игра с човек повече. Само 24 секунди Хендрикс Лапиер направи авансът на домакините класически, като това бе тяхното единствено попадение при равностойна игра.

Третият период ще се запомни с историческото постижение на Алекс Овечкин, който първо изравни Марсел Дион за петото място в историята на НХЛ по брой отбелязани голове, а в последствие го и изпревари. Първото си попадение руснакът вкара 2:37 след началото на частта при числено предимство, докато второто дойде малко по-малко от 10 минути по-късно при игра с човек по-малко. За него това бе гол номер 732, като следващата му цел ще бъде четвъртото място на Брет Хъл, който има 741 попадения в своята кариера.

Почетният гол за Рейнджърс вкара Крис Крайдър, който се разписа 47 секунди преди средата на последната третина при игра с човек повече.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна