Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима българи на ринга в Будва днес

Радослав Росенов (вляво) ще се боксира с украинец.
Снимка: БФБокс

Радослав Росенов ще е първият български участник в четвъртия ден на eвропейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора.

Родният талант ще открие програмата за нашите представители с мач срещу Данило Дрижак (Украйна). Двубоят е в категория до 60 килограма и ще се проведе в следобедната сесия на ринг А. Програмата стартира от 15:00 часа, като мачът на Росенов с представителя на Украйна е седми в списъка и се очаква да започне около 16:30 часа.

Във вечерната сесия България ще има още двама участника днес. Те ще боксират на ринг В, като програмата стартира от 19:00 часа. Пръв от националите ни ще се изяви Даниел Кирилов. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу Кристиан Кеса от Италия. Мачът е четвърти в списъка и се очаква да започне около 19:45 часа. 30-ина минути по-късно, в категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще боксира с литовеца Симонас Зеленекас.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. България вече има трима боксьори там. Уилиам Чолов записа една победа дотук, а жребият изпрати директно в Топ 8 Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна