Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно:

Спират присъствените учебни занятия в общините Стара Загора, Опан и Раднево

В Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип

| обновено на 21.10.21 в 10:02
3
Снимка: УНИЦЕФ

Учениците от общините Стара Загора, Опан и Раднево преминават на дистанционна форма на обучение за две седмици от днес, а тези от Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан ще учат на ротационен принцип с 50% присъствени занятия, гласи нова заповед на РЗИ Стара Загора. "Изпълнението й обаче ще влезе в сила от утре", заяви в интервю за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова. "Аз разбрах за новата заповед доста късно, вече бяхме задействали процедурата по преминаване към обучение в електронна среда за цялата област“, коментира тя. 

Припомняме, че в късния следобед вчера беше публикувана заповед на Регионалната здравна инспекция за спиране на присъствените учебни занятия за всички ученици от областта. След това обаче тя бе променена и на база 14-дневната заболеваемост в  общините в Старозагорска област спрени остават присъствените занятия само в общините Стара Загора, Опан и Раднево. Заболеваемостта в тях е над 750 на 100 000 души население.

В Казанлък, Гурково, Гълъбово и Чирпан се преустановяват присъствени учебни занятия на 50% от паралелките и училищата. Присъственото обучение се извършва по график, утвърден от министъра на образованието. В тези общини заболеваемостта е между 750 и 500 на 100 000.

В Братя Даскалови, Мъглиж, Николаево и Павел Баня, където заболеваемостта е между 250 у 500 на 100 000, се преустановява присъственото обучение на 50% от паралелките в училищата, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или при карантиниране на 30% от паралелките. Учебните занятия се осъществяват по утвърден от директора график, пише в заповедта.

" Ще проведем работно съвещание с директорите на всички училища в област Стара Загора и на база на докладите на директорите ще се обсъди графика за ротационния принцип в четирите общини и ще се подготви изпълнението на новата заповед на РЗИ от утре", допълни Татяна Димитрова.

Цялото интервю с Татяна Димитрова чуйте в прикачения звуков файл


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна