Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец и ЦСКА София излизат за първи победи в групите си

Шампионите от Лудогорец приемат Брага.
Снимка: официален сайт на Лудогорец

Българските представители в груповата фаза на европейските клубни футболни турнири Лудогорец и ЦСКА София са домакини в днешните двубои и ще търсят първи победи в срещите от третия кръг.

Лудогорец приема португалския Брага в мач от група F на Лига Европа. Срещата е от 19:45 часа на “Хювефарма Арена”, а разградчани се нуждаят от задължителни три точки, за да запазят шансовете си за едно от първите две места.

Лудогорец започна с равенство като гост на Мидтиланд (1:1), но след това отстъпи у дома на Цървена звезда с 0:1. След поражението срещу сръбския гранд старши треньорът Валдас Дамбраускас беше освободен и сега отборът е воден от Станислав Генчев. Наставникът няма да може да разчита на невъзстановения Антон Недялков и контузения Сисиньо,

Довечера от 22:00 часа ЦСКА София излиза в третия си мач от груповата С на Лигата на конференциите. “Червените” посрещат Зоря (Луганск) с амбицията да запишат първа победа и да покажат, че са способни да се борят за място на 1/16-финалите. До момента отборът на Стойчо Младенов има 1 точка от нулевото равенство с Бодьо/Глимт. На старта пък “армейците” допуснаха тежко поражение с 1:5 от Рома на “Олимпико”.

Зоря е на дъното в групата с нулев актив. Украинците стартираха със загуба в Норвегия от Бодьо/Глимт (1:3), а после не оказаха сериозна съпротива и на Рома у дома - 0:3. През уикендът тимът беше разгромен с 1:6 от Шахтьор (Донецк) в местното първенство и затвърди впечатленията, че не е в оптимална форма.

ЦСКА София ще гони първа победа в груповата фаза.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени