Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен шахматен турнир започва в София

Радослав Димитров
Снимка: в. Борба

На 23 октомври в София ще стартира гросмайсторски турнир по шахмат. Десет състезатели ще премерят сили всеки срещу всеки в Accedia Masters Classic. 

Партиите ще се проведат до 29 октомври, когато ще стане известно и крайното класиране. За любителите на древната игра е осигурена онлайн транслация и макар да не могат да наблюдават на живо партиите поради противоепидемичните мерки, ще станат свидетели на всичко, което се случва на петте дъски в залата за игра.

Сред участниците са както носителите на най-високото шахматно звание, гросмайсторите Вячесляв Тиличеев (Русия), българите Радослав Димитров, Петър Дренчев и Милен Василев, така и редица претенденти за достигане на тази титла. 

Шампионът на страната ни за 2020 година Мартин Петров е само на крачка да се присъедини към носителите на елитното звание. Към същото се стремят и международния майстор Тони Лазов (Република Северна Македония), ФИДЕ майсторите Давид Черв (Полша), Сим ван Дел (Нидерландия), и прогресиращият Лъчезар Йорданов. 

Най-младият участник в турнира е заелият 7-о място на завършилото вчера европейско първенство до 14 години Никола Кънов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна