Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Sky News: Британското правителството се готви за фалит на енергийната компания Bulb Energy

Правителството на Обединеното кралство се готви за краха на най-голямата корпоративна жертва на енергийната криза досега - компанията Bulb Energy Ltd, съобщава в петък Sky News, цитирайки неназовани източници от енергийната индустрия.

Съобщава се, че са проведени дискусии с потенциални спасители в лицето на други конкурентни компании като Ovo Energy, Octoptus Energy и Shell Energy Retail, но задължения на Blub Energy от приблизително 1 милиард паунда затрудняват продажбата на закъсалото дружество.

Bulb Energy Ltd. е частно финансирана британска компания за доставка на енергия, която работи в Обединеното кралство, Тексас, Испания и Франция.

Според Sky News британското правителството може за пръв път да се позове на Специалния административен режим (SAR), което ще гарантира финансиране на компанията от държавна хазна, докато администраторите търсят постигането на сделка за нейното преструктуриране, намирането на нов инвеститор или прехвърляне на 1,7 милионната клиентска база към друг енергиен оператор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна