Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баското дебри завърши без победител

Футболистите на Атлетик (в червено-бели фланелки) ликуват след изравнителния гол в добавеното време.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал Сосиедад и Атлетик (Билбао) завършиха наравно 1:1 в поредното издание на баското дерби. Двубоят от 12-ия кръг на испанската Ла Лига се проведе в Сан Себастиан.

Всичко най-любопитно в срещата се случи след почивката, когато паднаха и двата гола. Шведът Александър Исак откри за домакините в 58-ата минута от дузпа, а в 84-ата гостите останаха в намален състав след втория жълт картон на централния защитник Иниго Мартинес. Въпреки това, Сосиедад не успяха да задържат крехката си преднина и допуснаха попадение в добавеното време, реализирано от Икер Муниаин.

Така, баското дерби завърши без победител, а Реал Сосиедад пропусна възможността да дръпне на върха в класирането. Отборът е едноличен лидер с 25 точки, една повече от Реал (Мадрид) и Севиля, които обаче са с мач по-малко. Атлетик е осми с 18 пункта. 

В друг двубой, Хетафе стигна до първи успех от началото на сезона в Ла Лига, след като надви Еспаньол у дома с 2:1. В герой за тима се превърна Енеш Юнал, който вкара и двата гола за дебютната победа в първенството. Точен за каталунците бе Серхи Гомес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени