Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ателие с гледка към небето

Албена Щениовска-Еглофф
Снимка: Ани Петрова

„С лекота и по-често да поглеждаме към небето като към едно спасение, защото имаме нужда от лекота във взаимоотношенията, лекота в това, което правим“. Това сподели за БНР Албена Щениовска-Еглофф. А ателието ѝ, случайно или не, е с чудна гледка към София и небето над София.

Темата за въздушността и лекотата вълнуват Албена от началото на годината и намират отражение в новите ѝ картини.

Абена завършва Свободна академия „Жул Паскин“ в София през 1996 г. - майсторски клас, живопис при проф. Николай Майсторов.

От 1993 г. участва в многобройни изложби - национални и международни, в България, Германия, Австрия и Белгия и самостоятелни в България, Словакия, Унгария, Австрия и Франция.

Нейни произведения са притежание на частни колекции и галерии в България, Франция, Швейцария, Германия, Австрия, Унгария, Словакия, Италия, Великобритания, Дания, Нидерландия, Белгия и САЩ.

Докато снимаме в ателието, Албена разбира, че е получила награда за живопис в Националната изложба за изобразителни изкуства-Сливен 2021.

Ако искате да видите творбите на Албена Щениовска-Еглофф, на 9 ноември 2021 в галерия "А-cube contemporary", ул. Любен Каравелов 9 в София се открива новата ѝ изложба.

А сега ви предлагаме фоторазходка в ателието на Албена.













Снимки: Ани Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна