Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Полезни съвети при обзавеждането на спалнята

Снимка: Seomax

Спалнята е най-интимното кътче в дома, затова и тя трябва да носи уют, спокойствие и задушевна атмосфера. За да постигнете това усещане във вашата спалня, на помощ идват различни интериорни похвати, които ще създадат така желания уют. Ако ви предстои да освежите това пространство в дома ви, вижте някои практични съвети, които могат да са ви от полза при обзавеждането на спалнята.

Оставете леглото да бъде централна точка в стаята

За да ви бъде по-лесно да планирате разположението на останалите мебели в спалнята, особено ако не смятате да поверите тази задача на специалист в интериорния дизайн, изберете първо къде ще стои леглото.

Ако обмисляте покупката на ново легло, съветваме ви да изберете модел, който комбинира едновременно комфорт и стилна визия. Красивите тапицирани легла и спални са отлична идея, която ще намери място във всеки модерен дом. Ако се чудите къде може да откриете подходящия модел спалня за вашия дом, препоръчваме ви да разгледате атрактивните предложения на Mattro.

Заложете на качествено спално бельо

Спалното бельо е още един начин да направите спалнята ви по-комфортна и да се радвате на сладки сънища всяка нощ. Експертите съветват да обърнете най-вече внимание на материята, от която са изработени чаршафите и калъфките. За да си осигурите максимална проветривост, а също и за да сте сигурни, че кожата ви няма да се раздразни от спалното бельо, препоръчително е да инвестирате в естествени материи.

Още един полезен съвет при избора на спално бельо е разбира се, да го съобразите със сезона. През лятото имате нужда от ефирно и прохладно спално бельо, докато зимата може да експериментирате с по-плътни материи, които да задържат топлината.

За да се радвате на хармония в обзавеждането, изберете декоративни възглавници, завивки и шалтета, в десени, които си подхождат с цветовете в стаята. Това ще направи интериора много по-шикозен и стилен.

Изберете плътни завеси

Спалнята е място, където да останете необезпокоявани от външния свят. Затова плътните и тежки завеси са отличен избор. От една страна, те ви помагат да запазите личното си пространство недостъпно, а от друга създават отлична среда за сън, непозволявайки на слънчевите лъчи да проникнат в стаята рано сутрин.

Тук отново е важно да съобразите цветовите комбинации. За по-стилен вид може да изберете акценти като щипки или връзки за завеси, с които да създадете красиво допълнение към тях.

Заложете на меки килими

Последно ще обърнем внимание на подовите настилки. За спалнята, където трябва да преобладават хармонията и уютът, добро решение са меките и пухкави килими. Така няма да ви се налага да стъпвате върху студения под сутрин, а ще имате чувството, че се разхождате върху облаците.

От гледна точка на практичност, добра идея е да заложите на цветова палитра в неутралната гама. Това прави килимът много универсален и той гарантирано ще се впише в интериора на стаята, за да постигнете хармонично излъчване. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна