Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Психотерапия по време на бременност и след това

Снимка: Медицински център Надежда

Майчинството и ранно детско развитие във фокуса на психотерапията

На 28 ноември в МБАЛ „Надежда“ ще се проведе форумът „Дни на психоанализата в болница“ 2021 с акцент „Майчинство и ранно детско развитие“.

Целта е да се популяризира психологичната практика в клинична среда сред психолози и психотерапевти, социални работници и акушерки и да предостави достъп до най-съвременните практики в сферата.

Основен акцент тази година е „Майчинство и ранно детско развитие“ и ще наблегне на практиките за консултиране, подкрепа и психотерапия по време на бременността и изграждане на връзка с бебето вътреутробно, раждането и периода на адаптация на новороденото и неговите родители. Ще дискутира и подходите за намаляване на стреса и подкрепа в развитието на преждевременно родените бебета от психолози, медици и родители, а също така и за адаптиране и изграждане на вяра в семействата на недоносените деца за възстановяването им.


Гост - лектори са двама водещи психолози със световен принос в психоанализата:


Д-р Антония Грималт Естелрих е обучаващ психоаналитик и психоаналитик на деца и юноши, член и бивш председател на Испанското психоаналитично общество и обучаващ аналитик към Института по психоанализа в Барселона.

Д-р Мириам Сежер е детски психиатър и психоаналитик, ученичка ипоследовател на Франсоаз Долто, съосновател и президент на организацията „Каузата на бебетата“, кавалер на Ордена на Почетния легион. Един от първите психоаналитици, работещи в родилно отделение.

Основните лектори са:

Д-р Велислава Донкина е клиничен психолог и доктор по психология към БАН, кандидат по психоанализа към Чикагски психоаналитичен институт и член на Американската психоаналитична асоциация.

Доц. д.п.н. Моника Богданова e психоаналитик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, Факултет по педагогика. Ангажирана е с каузата на бебетата и децата от 2010 г., развивайки френския и немския опит. Председател на УС на Българската асоциация по психотерапия, както и пълнопраен член на „Българско психоаналитично пространство“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.