Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мурат Якин праща шоколади в Северна Ирландия

Мурат Якин сияе след класирането за Мондиал 2022.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин не скри огромната си радост от класирането на финалите на Световното първенство в Катар през следващата година. Избраниците на Якин разгромиха България с 4:0 в Люцерн снощи и с 18 точки завършиха на върха в група С, като изпревариха с 2 точки европейския първенец Италия, който в последния кръг стигна само до 0:0 при гостуването си на Северна Ирландия и отстъпи от първата позиция, заради което ще трябва да играе два кръга баражи за квота за Мондиал 2022.

"Това е страхотен момент. Искам да го споделя с моя фантастичен отбор и да му се насладим. Не можете да си представите какво се случва с съблекалнята в момента", коментира веднага след двубоя Якин, като добави, че ще прати на мениджъра на островитяните Иън Бараклъф швейцарски шоколади като подарък. "Когато те ни гостуваха в Женева, той си купи шоколад. Сега аз ще пратя в Северна Ирландия много от най-хубавия швейцарски шоколад", каза Якин.

"Искам да благодаря на северноирландците. Ние също имахме много проблеми при гостуването там, така че очаквах, че и на Италия няма да им бъде лесно. Не съм следил как се развива мача в Белфаст, защото бях изцяло концентриран върху нашия двубой. В края видях, че момчетата на пейката зад мен започнаха да се радват, защото срещата там беше завършила, но аз не исках да обръщам внимание на това до последния съдийски сигнал при нас", каза още той.

Класирането за финалите на световния шампионат означава автоматично продължаване на контракта на специалиста с още две години до Евро 2024 в Германия. Той призна, че късметът също е изиграл роля за успеха, след като швейцарците завършиха два пъти наравно срещу Италия, но и в двата мача Скуадрата пропусна по една дузпа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени