Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски подготвя прехвърляне на акциите на ново дружество

Ивайло Ивков
Снимка: БГНЕС

ПФК Левски започна подготовка по прехвърлянето на акциите на клуба в ново дружество, което ще е собственост на феновете. Това стана ясно след провела се днес среща между ръководството на клуба и запалянковци на сините.

След нея изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че именно това е мечтата на сегашния собственик Наско Сираков, а очакванията са поне 20 000 привърженици да се включат в начинанието и да осигурят издръжката на клуба.

“Това е негова мечта (на Наско Сираков) да се осъществи този проект. Единственото му условие е, че това ще е широкообхватно. Синята общност да заяви подкрепа. Даваме път и зелена светилна за този проект като сегашни управляващи", заяви Ивков.

Ивков визира, че Левски започва подготовка по прехвърлянето на акциите на клуба в ново дружество, което да е собственост на феновете.

"Предстои да се състави работна група до края на месеца. Очакваме поне 20 000 човека да проявят интерес. Това би дало възможност за един изчистен от всякакви зависимости Левски, от всякакви трудности от финансово естество. Този проект е уникален по рода си, поне за България. Ще има много въпроси за изчистване", каза още Ивков. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна