Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джак Дорси се оттегля като главен изпълнителен директор на "Туитър"

Начело на социалната медия застава Парадж Агравал

| обновено на 29.11.21 в 20:20
Джак Дорси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съоснователят и главен изпълнителен директор на "Туитър" (Twitter) Джак Дорси ще напусне поста си като изпълнителен директор на компанията, съобщи в понеделник  CNBC.

Според информацията на бизнес телевизията Дорси вероятно ще остане начело на компанията за финансови услуги и цифрови плащания Square Inc.

Междувременно "Туитър" обяви, че бордът на компанията единодушно е избрал досегашния главен технологичен директор, Парадж Агравал, да наследи Джак Дорси като главен изпълнителен директор.

Социалната медия потвърди съобщенията, че Дорси ще се оттегли незабавно, но отбеляза, че той ще остане в борда на директорите до изтичането на мандата му по време на събранието на акционерите през 2022 г.

"Реших да напусна "Туитър", защото вярвам, че компанията е готова да продължи напред от своите основатели. Моето доверие в Парадж като главен изпълнителен директор на "Туитър" е дълбоко. Работата му през последните 10 години беше трансформираща. Аз съм дълбоко благодарен за неговото умение, сърце и душа. Дошло е неговото време да ръководи компанията", каза Дорси.

Междувременно Брет Тейлър беше назначен за нов председател на борда, като наследи Патрик Пичет, който ще остане в борда и ще остане председател на Одитния комитет на компанията.

Акциите на Twitter Inc. заличиха първоначалните си печалби на Уолстрийт, след като съоснователят й Джак Дорси обяви, че подава оставка като главен изпълнителен директор на компанията.

Акциите на социалната медийна компания скочиха за кратко с цели 10,52% след съобщението, че Дорси се очаква да напусне "Туитър". Търговията с акциите на Twitter беше спряна за малко повече от час, докато пазарите очакваха официално потвърждение на новината от фирмата.

След официалното съобщение обаче акциите на Twitter обърнаха първоначалната възходяща посока и дори върнаха под нивото на затваряне от предходната сесия на търговия, като вече поевтиняват с 0,86% към 46,65 долара за една акция.

Графика на акциите на Twitter (в долари)



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна