Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерация "Български пациентски форум" ще представи годишните награди на името на Даниела Сеизова

Годишни награди "Даниела Сеизова - В името на живота"
Снимка: ФБПФ

На 6 декември от 19:00 ч. Федерация "Български пациентски форум" ще представи за 12-ти път годишните награди "Даниела Сеизова - В името на живота".

Наградите са учредени по инициатива на Иван Димитров, председател на ФБПФ в памет на Даниела Сеизова - здравен журналист с изключителни заслуги в популяризирането проблемите на онкоболните и пациентите като цяло.

Подкастът на БНР COVID ваксините, с автор дългогодишният журналист в ресор „Здравеопазване“ - Гергана Хрисчева, е номиниран в категория "Радио". Това е първият специализиран подкаст за ваксините срещу Covid-19. В 18 епизода до момента експерти и медици отговарят на най-важните въпроси, свързани с ваксинационния процес.

Д-р Стойчо Кацаров: 2 млн. българи са ваксинираните с първа доза, 1 млн. - с втора

Целта на наградите е да се отличат лекари, журналисти, пациентски организации, общественици, медии и представители на бизнеса, работили в полза на общественото здраве. Номинираните се борят в 12 категории като голямата награда е за цялостен принос в здравната журналистика за защита на правата на пациентите.

Федерация „Български пациентски форум“ е неправителствена организация, създадена да защитава правата на пациентите в България. Мотото на организацията е „В името на пациента“. Федерацията има за цел да защитава правата на хора с различни заболявания, техният навременен достъп до качествено лечение и подходяща за състоянието им терапия. 

Предметът на дейност на организацията е защита на правата на гражданите в сферата на здравеопазването и осъществяване на национално представителство на пациентите и пациентски организация. Федерация “Български пациентски форум” е инициатор на множество кампании, които имат за цел да информират пациентите и обществеността относно нови терапии.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна