Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знаете ли всичко за ЦСКА?

Снимка: Premium Books

Излезе книга, посветена на историята на ЦСКА. Тя е под формата на  футболен куиз, като авторът Ники Александров е задал 320 въпроса.

Ето какво разказва Александров:

"Темата на книгата е една - единствена – ЦСКА! Всъщност темата е необятна, по нея можеш да произведеш хиляди и хиляди въпроси. В тази поредица от футболни куизове, традиционно се предлагат 300 въпроса. При ЦСКА решихме да е малко по-различно – да направим лека заигравка с 31-кратния шампион и по този начин те да станат 31 х 10 = 310. Малко повече. Дори с едно намигване към бъдещето, което на червените фенове им се иска да е далеч по-близко, включихме и бонус част – 32-ра. Надяваме се, че намекът е повече от ясен. Та така – това са 320 въпроса около историята, развитието, рекордите, постиженията, скандалите, играчите, треньорите, стадиона, европейското участие, любопитните факти – все за ЦСКА. 

А ако успеете да си припомните тези над седем десетилетия на славния червен отбор, ако сме ви помогнали да научите нещо ново, то вие вече сте някакъв вид милионери. Не с пари, макар че го пожелавам на всеки. А със знание. Което е безценно. И още по-важното – всеки един от вас ще продължи да съхранява традицията и историята, да я пази, да я препредава на приятел, на син, на внук. Традицията ЦСКА!"

Изданието е във варианти с твърди и меки корици. Това е първият куиз за български клуб, след като това издателство вече пусна на пазара книги с въпроси за Байерн, Ливърпул и Милан.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна