Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец вкара 4 гола на Арда

Пиерос Сотириу се отчете с два гола за Лудогорец.
Снимка: БГНЕС

Шампионът Лудогорец увеличи на 10 точки преднината си пред Черно море и ЦСКА София.

Това стана факт, след като отборът на Станислав Генчев победи гостуващия Арда (Кърджали) с 4:1 в много атрактивен мач от междинния 17-и кръг на Първа футболна лига.

В седмата минута Жорда Икоко откри за домакините, след като нахлу отдясно и стреля в близкия на вратаря Иван Караджов ъгъл, който не реагира добре.

В 30-ата минута Пиерос Сотириу удвои, след като засече центриране от дясно на Икото. Първоначално голът на кипърския нападател беше отменен от главния съдия Владимир Вълков заради засада на конгоанския футболист, но след намесата на системата за видеоповторение (ВАР) попадението беше зачетено.

Националът и капитан на Арда Спас Делев намали с виртуозен удар извън наказателното поле в 36-ата минута. Само 5 по-късно обаче Сотириу вкара 14-ия си гол за сезона за 3:1. Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов напредна от ляво, подаде на кипъреца и той не сбърка.

Самият Десподов наниза в 59-ата минута четвъртия гол за разградчани директно от фаул от малък ъгъл и нова грешка на национала Караджов.

В класирането на Първа лига Лудогорец има вече 39 точки, а Арда е девети с 18 точки.

В последния мач от кръга тази вечер играят ЦСКА София и Локомотив (София).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна