Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски - Ботев (Пд) пряко по "Хоризонт"

Снимка: БФС

Два мача от 18-ия кръг на първа футболна лига ще бъдат изиграни днес. От 12 и 30 часа Ботев Враца приема Берое, а от 15 часа играят Левски и Ботев Пловдив. Тази среща ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" и радио "Пловдив" на Българското национално радио.

Отборът на Левски е в серия от 4 мача без загуба в първа лига, но по-впечатляващото е, че в тези двубои отборът на Станимир Стоилов не допусна нито един гол. В определени моменти и късметът помогна, както при гостуването на Арда, когато кърджалийци удариха три греди, но е факт, че “сините” стабилизираха представянето си в защита.
Същата тенденция се забелязва и при Ботев. “Канарчетата” имаха трудна програма, но постепенно се върнаха към добрите резултати и загубиха само един от последните си 5 мача в първенството, като в 3 от тях опазиха мрежата си суха. “Жълто-черните” стоят стабилно в топ 6, а при победа могат да се изравнят по точки с втория ЦСКА - София.
В исторически план Левски има огромно надмощие срещу Ботев на “Герена”, но “сините” не спечелиха нито един от последните 3 мача срещу този съперник на “Герена”. В началото на сезона Ботев се наложи над 26-кратните шампиони с 3:1 в Коматево.

В ранната среща от деня Ботев е домакин на Берое във Враца. Домакините се смъкнаха до 12-ото място в класирането и нямат победа от третия кръг, когато се наложиха с 2:1 като гост на Царско село. Последваха цели 14 срещи, в които тимът на Даниел Моралес не успя да вземе трите точки.
Берое се представя доста по-сполучливо и заема 7-о място в подреждането, но днес може да се върне в топ 6, като измести Локомотив (Пловдив). Заралии се стремят да показват офанзивен футбол и да доминират над съперниците си, но с изключение на неостаряващия Мартин Камбуров не разполагат с човек, който да бележи редовно.
По-рано през сезона Берое спечели домакинството си на Ботев (Враца) с 1:0, а гола вкара именно Камбуров от дузпа. Като цяло тимът от Стара Загора е в серия от цели 7 поредни победи срещу врачани при голова разлика 21:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна