Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан ще играе атакуващо срещу Ливърпул

Стефано Пиоли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милан ще играе атакуващо срещу Ливърпул във вторник, обеща треньорът Стефано Пиоли. Италианците се борят за второто място в група В и продължаване в Шампионска лига, но за тази цел ще трябва да разчитат на благоприятен резултат и в другия мач между Порто и Атлетико (Мадрид).

“Вече изиграхме много важни двубои, а такива предстоят и в бъдеще. Подготвени сме за всеки детайл от идния мач. Милан трябва да бъде силен, защото срещу себе си ще има съперник, който е в състояние да спечели Шампионската лига”, заяви Пиоли.

“Росонерите” имат много контузени играчи с офанзивни функции, но наставникът е амбициран да намери начин да компенсира тяхното отсъствие. “Златан Ибрахимович не е единственият ни нападател. Колкото сме по-непредвидими, толкова повече неприятности може да причиним на съперника. Готови сме, а и запалянковците ни ще ни мотивират допълнително. Налице са всички условия, за да се представим на ниво. Да, травмите са проблем за нас, но е нужно е да стиснем зъби и да извлечем максимума от двубоите, които ни остават до 22 декември. След това вече ситуацията с контузените ще се подобри”, оптимист е Пиоло.

По-рано тази есен Милан загуби с 2:3 на “Анфилд”. 

“Ливърпул ще ни пресира високо, но ние познаваме добре този противник и ако се измъкнем от този натиск, ще може да създадем опасности. Нужно е да разполагаме с много играчи в предни позиции, без обаче да даваме възможност на Ливърпул да се възползва от това. Крунич, Диас и Месиас имат качествата да действат между линиите. Полезно и да играеш в такива срещи. Искаме да се изправим срещу един от най-качествените тимове в света, за да разберем на какво ниво си. Сега трябва да се жертваме и да се раздадем. Милан трябва да продължи да бъде в играта както в Италия, така и в евротурнирите”, категоричен беше треньорът.

В класирането в група В води Ливърпул с пълен актив от 15 точки, следван от Порто (5), Милан и Атлетико с по 4 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна