Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порто, Атлетико и Милан разплитат възела в ШЛ

Снимка: uefa.com

Отборите на Порто и Атлетико (Мадрид) ще се изправят в ключов сблъсък за продължаване към 1/8-финалите на Шампионска лига. Двубоят от група В на турнира е насрочен за днес, 7 декември, от 22:00 часа българско време, на стадион „Драгао“ в Португалия.

При успех над Атлети, избраниците на Серджо Консейсао ще си гарантират второто място в групата. При равенство, португалците ще разчитат Милан да не победи убедителния лидер в групата Ливърпул в другия мач. За да продължи към осминафиналите, Милан трябва задължително да вземе трите точки срещу мърсисайдци, които вече си гарантираха място в следващата фаза на надпреварата. По-слабите показатели на „росонерите“ в преките мачове с Порто означават, че равенство може да ги изведе само до място в Лига Европа. От своя страна, Атлетико не държи съдбата си в свои ръце. Отборът трябва да спечели визитата си на Порто и да се надява Милан да не спечели срещу Ливърпул.

В група А Манчестър Сити и Пари Сен Жермен вече се класираха за осминафиналите. „Гражданите“, които ще завършат като победители в групата, гостуват на РБ Лайпциг при закрити врата. Ако „биковете“ спечелят домакинството си в Германия, то те ще се класират за Лига Европа заради по-добрите си показатели в преките мачове с белгийския Брюж, който гостува на ПСЖ в другия мач от групата.

В група С Аякс се класира като първи в групата заедно със Спортинг (Лисабон), който си осигури продължаване напред след успеха над Борусия (Дортмунд) у дома в предишния кръг. „Жълто-черните“ ще играят в Лига Европа догодина, докато Бешикташ загуби шансове да играе в Европа през пролетта след пет загуби в петте си изиграни срещи. В последните мачове от групата Аякс приема Спортинг, а Борусия е домакин на Бешикташ.

В група D, Реал (Мадрид) се класира за осминафиналите и ще спечели групата, ако избегне поражение в последния си мач срещу Интер у дома. „Нерадзурите“ също са напред в турнира и могат да спечелят групата, ако триумфират при визитата си в Мадрид. Молдовският шампион Шериф (Тираспол) ще играе в Лига Европа, докато украинският Шахтьор (Донецк) отпадна от евротурнирите след само една точка от пет мача.

Програмата в ШЛ днес (в българско време):

Група А:

19:45 часа – Пари Сен Жермен – Брюж
19:45 часа – РБ Лайпциг – Манчестър Сити

Група В:

22:00 часа – Милан – Ливърпул
22:00 часа – Порто – Атлетико (Мадрид)

Група С:

22:00 часа – Аякс – Спортинг
22:00 часа – Борусия (Дортмунд) – Бешикташ

Група D:

22:00 часа – Реал (Мадрид) – Интер
22:00 часа – Шахтьор (Донецк) – Шериф.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна