Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири отбора са без загуба на световното по хандбал за жени

Датчанката Мие Хьойлунд стреля във вратата на Южна Корея.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Германия, Бразилия, Дания и Испания постигнаха трети победи в групите си от 3 мача на световното първенство по хандбал за жени в Испания и убедително продължават напред към преките елиминации.

В група E Германия се наложи трудно над Унгария с 25:24, а Чехия победи също инфарктно съседките от Словакия с 24:23. За германките най-добре се представиха Юлия Майдхоф и Майке Шмелцер, които вкараха по 5 гола. За чехкините с по 4 попадения се отчетоха Маркета Жрабкова и Доминика Захова, за Словакия 5 гола вкара Барбора Ланц.

Така от по-нататъшната борба отпадна само тимът на Словакия, който може да се пребори само за 25-ото място.

В Група F тимът на Дания прекърши с 35:23 Южна Корея, като 6 гола за победителките отбеляза Рике Иверсен. В другия мач отборът на Конго се наложи с 33:24 над Тунис, като си осигури третото място в потока и продължава напред. Цели 11 попадения за Конго отбеляза Диан Имга.

В Група G бразилките продължиха победния си ход, като се наложиха над Парагвай с 33:19, а най-резултатна за тях бе Жесика Да Силва Кинтино, която вкара 6 пъти. Япония си гарантира второто място с успех с 28:26 над Хърватия, като 9 гола за азиатките вкара Кахо Накаяма.

В Група H домакинките от Испания не срещнаха никакви проблеми с Австрия - 31:19 с 9 гола на Кармен Мартин. Тимът на Аржентина си осигури второто място след 36:24 над Китай, като Елке Карстен бе точна 8 пъти за победителките.

В следващата фаза отборите са разделени на 4 групи по 6 отбора, като първите два тима от всяка се класират директно за четвърфиналите. Ясни са вече трета и четвърта група. В трета попаднаха отборите на Дания, Германия, Южна Корея, Унгария, Чехия и Конго. В четвъртия поток са Испания, Бразилия, Япония, Аржентина, Хърватия и Австрия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна