Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кузманов: Издействахме средства за наградите на олимпийците

Андрей Кузманов
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов говори пред медиите в последните дни на своя мандат.

"Много съм радостен, че миналата седмица слушах дебата на партиите, които смятат да направят правителство и на базата на това, което чух за техните програми, в областта на спорта и младежта се оказва, че повечето неща не само сме ги започнали, а сме ги и свършили.

Говореше се за изчегъртване и разни други тежки думи. Това, че някой си гледа работата не значи, че е изчегъртване. Министерството изпълнява и контролни функции. В момента общо 15 проверки са дадени към НАП", заяви той.

"Създадохме програма, чрез която да се избегне субективизъм при финансирането на спортните федерации. Всяка една федерация ще получи първоначални пари и оттам-нататък с изработените параметри всяка ще си надгражда парите, които е заработила. Разработена е и програма за кадровото осигуряване на треньорите в даден клуб.

Министерството се пребори и издействахме средства за наградите на олимпийците от летните ОИ, тъй като в бюджета бяха заложени много малко пари за премиране. Променихме програмата за награждаване на параолимпийците (процентът на премиране на параолимпийците вече ще бъде далеч по-висок в сравнение с предходни олимпиади", допълни Андрей Кузманов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени