Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

БОК проведе среща с федерации преди Пекин 2022

Стефка Костадинова и Белчо Горанов преди началото на срещата.
Снимка: БОК

Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководители, представители и треньори на спортните федерации по ски, биатлон, шейни и кънки, които квалифицираха или очакват квалифициране на спортисти за участие в зимните олимпийските игри Пекин 2022.

Заседанието бе открито от председателя на БОК Стефка Костадинова, която поздрави федерациите за спечелените до момента квоти, както и изрази увереност, че в предстоящите квалификации България ще има още.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов запозна присъстващите с хода на подготовката до момента и в оставащите 58 дни до откриването на най-големия спортен форум за зимните спортове, планиран да се състои от 4 до 20 февруари 2022 г. Той увери участващите, че страната домакин е напълно готова с изграждането на спортните съоръжения и олимпийски обекти и че трите олимпийски села вече очакват своите обитатели.

Разисквани бяха и редица организационни въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова и членовете на екипа на БОК за игрите Лилия Пандурова и Християн Янков.

Обсъждани бяха антидопинговата програма и правила за игрите с участието на директора на Националния антидопингов център д-р Виолета Заркова. Д-р Стефан Стругаров, главен лекар на българската делегация предостави информация за различните аспекти на медицинското обслужване по време на игрите. Интерес предизвика информацията на Елица Попова, отговаряща от страна на БОК за дейностите и мерките, свързани с коронавируса, като акцентът бе поставен върху противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват стриктно от всички участници.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР