Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцарският финансов надзор проверява нарушение на Covid карантината на шеф на Credit Suisse

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарският финансов надзорен орган FINMA е във връзка с Credit Suisse относно нарушение на коронавирусната карантина на председател на втората по големина банка в страната, съобщиха в четвъртък от надзорния орган.

"Ние сме в контакт с банката по въпроса“, каза говорител на FINMA в отговор на запитване, като същевременно отказа по-нататъшен коментар, предаде Ройтерс.

Председателят на Credit Suisse Антонио Орта-Осорио наруши правилата за Covid-19 по време на неотдавнашно посещение в Швейцария, като напусна страната по време на 10-дневен карантинен период, съобщи ден по-рано втората по големина швейцарска банка.

Банката заяви, че "със съжаление признава нарушението", което е настъпило, когато Орта-Осирио е влезал в страната на 28 ноември по време, когато се прилагат правилата за 10-дневна карантина, но е напуснал страната само три дни по-късно.

Инцидентът е смущаващ за Антонио Орта-Осорио, който направи спазването на правилата и управлението на риска основни приоритети за управлението на банката след поредица от скъпо струващи проблеми в Credit Suisse.

"Неволно наруших швейцарските правила за карантина, като напуснах преждевременно страната на 1 декември. Искрено съжалявам за тази грешка. Извинявам се и ще гарантирам, че това няма да се случи отново“, посочи той в специално изявление.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени