Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович още не бил сигурен за Австралия

Новак Джокович е печелил рекордните 9 пъти титлата в Мелбърн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не е сигурно, че Новак Джокович ще участва на Откритото първенство на Австралия, въпреки че вчера името на световния номер 1 попадна в предварителния списък с участници в първия за 2022 година турнир от Големия шлем. Това разкри директорът на турнира Крейг Тайли.

Около евентуалното участие на Джокович в Мелбърн се спекулира вече седмица, тъй като в Мелбърн ще могат да играят само ваксинирани тенисисти, а до момента сърбинът отказва да разкрие дали си е поставил ваксина против Covid-19 и се предполага, че не го е сторил. По-рано тази седмица името на Джокович попадна в списъка с участници на АТП Къп в Сидни (1-9 януари), а вчера той бе поставен и в списъка за Откритото първенство на Австралия (17-30 януари).

Крейг Тайли обаче уточни, че въпросният списък не е окончателен. "Нека преди всичко да подчертая, че никой не може да играе на Аустрелиън Оупън, ако не е ваксиниран. Единственият вариант е да получиш медицинско разрешително да не се ваксинираш от австралийските власти. До момента няма такива за тенисисти", заяви Тайли. 

"Всички влизат в предварителния списък, това не означава, че те ще участват в турнира. Това ще стане ясно след няколко седмици, когато реалният списък с участници и жребият за надпреварата бъдат финализирани", допълни той.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна