Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА отложи Тотнъм - Рен

Снимка: UEFA

Европейската футболна централа УЕФА потвърди, че двубоят на Тотнъм от Лигата на конференциите с Рен се отменя заради бум на заразени с коронавирус в лагера на „шпорите“.

Лондончани обявиха в сряда, че срещата от група С на турнира няма да се проведе, след като 13 души от първия състав и щаба на тима тестваха положително за вируса. Френският Рен, който пътува до английската столица, остана недоволен от факта, че първоначално от Тотнъм сами обявиха отмяната на срещата, без да се се допитали до УЕФА.

Но Европейската централа потвърди в свое изявление днес, че мач между двата състава няма да има, като това ще предизвика проблеми при насрочването на нова дата и час за двубоя. 

„Потвърждаваме, че мачът между Тотнъм и Рен няма да се проведе тази вечер. Допълнителна информация ще последва в скоро време“, се казва в съобщението на УЕФА. Рен вече спечели група С, докато Тотнъм е с равен брой точки с третия в таблицата Витес (Арнем).

Според правилника на УЕФА, има краен срок за изиграването на всички мачове от груповата фаза – 31 декември, но според информациите може да се направи изключение за въпросния мач, тъй като Тотнъм има е с доста сгъстен домашен цикъл, докато Рен излиза в почивка на 22 декември. 

Мениджърът на лондончани Антонио Конте разкри в сряда, че осем от играчите му и петима членове на щаба са с положителни проби, което доведе и до затварянето на частта от тренировъчната база, където тренира първият тим.

Тотнъм обмисля да поиска отлагане на срещата си с Брайтън от Висшата лига в неделя. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна