Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рони О‘Съливан с първа титла за годината

Рони О'Съливан
Снимка: Sportal.bg

Рони О‘Съливан надигра Нийл Робъртсън с 10-8 фрейма във финала на Световната Гран при по снукър за 38-ата си ранкинг титла в кариерата.

Двамата се оттеглиха при равенство 4-4 след края на първата сесия, в която австралиецът можеше да води в резултата, но Рони показа страхотна битка и воля и напусна залата в Ковънтри при равен резултат с най-добрия играч по снукър на Австралия. Вечерният сеанс стартира с фрейм за Робо, който наниза 59 точки. 15-минутната пауза дойде при преднина от 7-5 за Гръмотевицата от Мелбърн, който летеше по масата и наниза още две серии от 128 и 88.

След почивката обаче Ракетата първо възстанови паритета, а след това поведе за първи път в мача при 8-7. Той се доближи на партия от титлата, като в три от четирите фрейма след почивката направи серии над 50: 90, и два пъти по 77. Робъртсън върна един фрейм след 78, но нови 77 донесоха първа титла на О‘Съливан от световното първенство миналата година. Ракетата загуби последните си пет финала, но напомни за себе си в Ковънтри и ще завърши годината на трето място в световната ранглиста. Той си тръгна и с чек за 100 000 паунда за победителя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна