Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузия спря за Пекин 2022 най-добрата японска фигуристка

Рика Кихира
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрата японска фигуристка Рика Кихира няма да участва на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари, след като заради контузия на десния глезен е принудена да пропусне националния шампионат през тази седмица, съобщи местната агенция "Киодо".

Първенството на Япония по фигурно пързаляне в Сайтама, което започва утре, е квалификация за Игрите в китайската столица, а от него са освободени само състезатели, печелили медали от световни шампионати.

19-годишната Кихира, която е трета в световната ранглиста, има най-добро класиране на четвърто място на световно първенство през 2019 година и поради тази причина трябва да участва на националния шампионат, ако иска да вземе квота за Пекин 2022.

Японката беше считана за една от фаворитките за отличия в китайската столица, тъй като в последните два сезона тя се утвърди като една от най-силните фигуристки, която залага на най-трудните скокове в програмата си.

Звездата на японското фигурно пързаляне Юдзуру Ханю пък е възстановен от травма на десния глезен и ще се състезава в Сайтама.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна