Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

440 ученици в Симеоновград са евакуирани тази сутрин заради пожар

| обновено на 04.01.22 в 18:16
Снимка: БНР архив

440 деца бяха евакуирани в Симеоновград заради пожар в котелното помещение на Средно училище "Св. Климент Охридски", където бе складирано горивото за отопление.

Благодарение на бързата намеса на пожарникарите и служителите на училището никой не пострада, а щетите са ограничени.

Учениците преминават на обучение от дистанция до отстраняване на повредата.

В котелното помещение избухва пожар в 8.10 ч. сутринта. На петата минута пристига екип пожарникари с командир Евгени Иванов:

"Когато дойдохме, на 99% всички ученици бяха евакуирани".

Елисавета - родител на дете, обяснява:

"Изведнъж гледам, само дим има. Идва от училището и аз се уплаших и веднага започнах да крещя вкъщи: "Мамо, гори училището. Детето ми ще изгори".

Имало е и пряка опасност да се възпламени цялото гориво:

"Опасност има. При проблема изтича гориво и то се възпламенява, в смисъл има теч, който в момента си гори. Видяхте къде е, на труднодостъпно място. Справихме се. Слава Богу, всички деца са добре", обясни Евгени Иванов.

Директорката на учебното заведение Теодорина Иванова съобщи, че учениците са изведени за минути от класните стаи. Няма пострадали деца и преподаватели.

"Неизправност в горелката по всяка вероятност на единия котел, който захранва отоплителната инсталация на училището доведе до пожар, който беше локализиран много бързо. Видяхме дим, пожароизвестителната инсталация се задейства. Учениците бяха изведени много бързо навън".

Пристигнали са два противопожарни екипа, които са угасили огъня в помещението, в което е имало и складирано количество нафта.

Предполагаемата причина е техническа неизправност, коментираха от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна