Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хонконг забрани полетите от осем водещи държави заради Омикрон

Кари Лам, главен администратор на Хонконг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви в сряда, че правителството налага нови противоепдемичнни ограничения поради опасенията, свързани с коронавирусния вариант Омикрон, предаде Ройтерс.

Хонконг, който желае да прилага строгата китайска стратегия за нулево заразяване, обяви забрана за полети от осем държави след огнище на варианта Омикрон, което възникна при персонал на авиокомпанията.

Държавите със забрана на полети, включени в списъка, са Австралия, Канада, Франция, Индия, Пакистан, Филипините, Обединеното кралство и САЩ. Забраната ще бъде в сила от 8-и до 21-ви януари 2022 г., посочи Кари Лам.

Лам също така каза, че от петък месните власти в Хонконг ще забранят храненето на закрито след 18:00 часа и ще затворят за поне две седмици плувни басейни, спортни центрове, барове и клубове, музеи и други места. Ще бъдат отменени бъдещите круизни пътувания.

"Все още не виждаме пета вълна, но сме на ръба“, каза Лам.

Глобалният финансов център се придържа към стратегия за нулева толерантност, като до голяма степен се изолира от света и налага драконовски мерки и скъпо струващ карантинен режим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна