Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по джудо се събраха на лагери

На лагера в Сливен.
Снимка: БФДжудо

Националите по джудо започнаха лагер в Сливен под ръководството на новия селекционер Георги Георгиев, бронзов олимпийски медалист от Атина 2004. На сбора са над 60 състезатели, чиято подготовка е фокусирана върху европейското в София от 29 април до 1 май.

На лагера са всичките ни най-добри състезатели от по-леките категории. Сред тях са Божидар Темелков, Янислав Герчев, Марк Христов, както и Денислав Иванов, световен и двукратен европейски шампион за младежи и кадети, който се върна на татаимо след 4-годишно наказание за допинг. В залата също е и подновилата кариера Ивелина Илиева, а до дни се очаква в сбора да се включи и родената във Франция Амели Гиюр, която вчера получи български паспорт. 

Тимът е разделен на две, “тежките“ състезатели се подготвят на Белмекен под ръководството на помощник треньора Ганчо Дойков. На високопланинската база са Ивайло Иванов, Борис Георгиев и Ивайло Димитров.

“Винаги сме имали талантливи млади състезатели и сега не е по-различно – каза Георги Георгиев, който водеше националите до 2015 г. - Тази година обаче за първи път ще бъдем домакини на европейско за мъже и жени и целта е достойно представяне пред българска публика.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна