Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси пак наказа Тотнъм и е на финал в Англия

Дейвинсън Санчес (отпред) от Тотнъм е изпреварил Ромелу Лукаку от Челси по време на полуфинала за купата на лигата в Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Челси се класира за финала на турнира за Купата на лигата в Англия.
„Сините“ победиха за втори пореден път Тотнъм в полуфиналната фаза, налагайки се с 1:0 като гости, за да продължат напред с общ резултат 3:0.
Те спечелиха с 2:0 първото лондонско дерби преди седмица, така че вече очакват победителя от сблъсъка между Ливърпул и Арсенал, с който ще спорят за отличието в тазгодишното издание на „Карбао Къп“.
Единственото попадение на „Тотнъм Стейдъм“ в сряда вечер бе дело на бранителя им Антонио Рюдигер, докато домакините нямаха и късмет, защото гол и дузпа в тяхна полза бяха отменени след намеси на ВАР през второто полувреме.
Двамата наставници не можеха да разчитат на по четирима футболисти, като този на домакините Антонио Конте реши изненадващо да остави на пейката капитана Юго Лорис.
За сметка на френския национал титулярен страж за „шпорите“ в сряда вечер бе италианецът Пиерлуиджи Голини, който сгреши при попадението на гостите.
Иначе 26-годишният вратар показа, че има желание да се докаже още в 10-ата минута, когато отрази удар отблизо на изведения сам срещу него Ромелу Лукаку.
Малко преди това пък Тимо Вернер не успя да го прехвърли от границата на наказателното поле, но не след дълго Челси поведе.
Това се случи в 18-ата минута, след един корнер, при който Антонио Рюдигер скочи над всички и съумя, макар с гръб към вратата, да прати топката първо в гредата, а после в мрежата за 1:0.
Само 6 минути след попадението Челси бе близо и до второ, но Голини отрази опасен изстрел по диагонала на Калъм Хъдсън-Одой.
Първата добра възможност за Тотнъм да порази целта дойде в 32-ата минута, когато голмайсторът на тима Хари Кейн се размина на сантиметри от топката, след като тя бе отклонена от негов съотборник с глава към далечната греда.
В ответната атака Вернер намери с отлично центриране Лукаку, но белгийският таран стреля покрай гредата, за да остане резултатът 0:1 до почивката.
Второто полувреме започна равностойно, а малко след началото му главният съдия отсъди дузпа в полза на Тотнъм.
След като видя ситуацията с помощта на ВАР обаче реферът посочи, че нарушение срещу Лукас Моура отстрана на Кепа Арисабалага не е имало и даде знак играта да продължи.
В 60-ата минута вратарят на Челси спаси опасен диагонален удар, който бе под номер 20 в двубоя за двата отбора след час игра.
Само няколко минути по-късно пък Хари Кейн вкара гол за Тотнъм, но той бе отменен след намеса на ВАР заради засада на нападателя.
В 70-ата минута Лукаку пропусна да удвои резултата от воле, а в края срещата бе временно спряна, защото фен на трибуните имаше нужда от лекарска помощ.
Впоследствие играта продължи, за да бъде узаконен успеха на Челси и класирането на тима за финала, който по план ще се проведе на 27 февруари в Лондон на стадион „Уембли“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени