Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо иска Манчестър Юн да завърши в топ 3

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо обяви, че "червените дяволи" трябва да завършат в първата тройка на класирането във Висшата лига. Тимът се представя неубедително от началото на сезона и към момента заема седмо място в класирането, изоставайки с 22 точки от лидера Манчестър Сити.

"Манчестър Юнайтед трябва да спечели титлата, или да завърши на второ или трето място. Не виждам друга позиция за Манчестър Юнайтед. В сърцето си не приемам настройка, че ние можем да бъдем извън топ 3. Мисля, че понякога трябва да разрушиш някои неща, за да изгради нещо хубаво. Нова година, нов живот. Надявам се отборът да бъде на нивото, на което искат феновете. Имаме силите да променим нещата", коментира Роналдо пред Скай Спортс.

"Всички можем да се справяме по-добре. Не искам да съм тук, за да се боря за шесто или седмо място. Тук съм, за да се опитвам да печеля, да се боря. Вярвам, че ако променим настройката си, можем да постигнем големи неща", допълни португалецът, който призова да бъде дадено време на новия мениджър Ралф Рангник.

"Той пристигна преди пет седмици. Промени много неща, но има нужда от време, за да реализира идеите си чрез играчите на терена. Отнема време, но вярвам, че ще свърши добра работа. Наясно сме, че не играем най-добрия футбол, но ни остават много мачове, за да се подобрим. Откакто той пристигна, мисля, че се подобряваме в някои аспекти, но му трябва време", каза още петкратният носител на "Златната топка".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна