Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да се продават билети за Олимпийските игри в Пекин заради усложена Covid ситуация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пекин обяви в понеделник, че билетите за започващото на 4-ти февруари събитие вече няма да се продават на широката публика и ще бъдат раздадени на "целеви" групи от хора.

По-рано (през септевмри 2021 г.) продажбата на билети беше ограничена до зрители от континенталната част на Китай, "които отговарят на изискванията за противодействие на Covid-19".

Билетите обаче вече няма да се продават "поради настоящата тежка и сложна ситуация на пандемията Covid-19 и за да се гарантира безопасността на всички участници и зрители“.

Вместо това организаторите ще въведат "адаптирана програма", която "ще покани групи от зрители да присъстват на място по време на Игрите". От тези с покани ще се очаква също така "стриктно да спазват мерките за противодействие на Covid-19 преди, по време и след всяко събитие, като предварителни условия за безопасното и стабилно провеждане на Игрите".

Организационният олимпийски комитет не даде повече подробности, нито уточни как ще бъдат разпределени билетите.

Олимпийските игри, които ще се проведат в китайската столица и съседната провинция Хъбей, ще се проведат в „затворен цикъл“, който ще държи спортистите и другия персонал на игрите отделени от широката китайска общественост. Повечето участници ще пристигнат със специални чартърни самолети.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени