Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циципас записа рутинен успех в Мелбърн

Днефанос Циципас благодари на феновете с гръцки знамена по трибуните.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стефанос Циципас се класира за втори кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надви Микаел Юмер   от Швецияс 6:2, 6:4, 6:3 за около два часа и десет минути игра.

Първата ракета на Гърция, поставен под номер 4 в основната схема, поведе на бърза ръка с два пробива в първия сет и не погледна повече назад. Втората част обаче започна по-добре за шведския му опонент, който проби във втория гейм, но Циципас направи моментален рибрейк. Стигна се до нов пробив на сметката на гърка, който обаче бе върнат от скандинавеца с етиопско потекло. Все пак, по-класният от двамата тенисисти нанесе решителен удар с нов брейк в деветия гейм, след който сервира успешно и за преднина от два чиста сета.

В третия Циципас направи един пробив в третия гейм, който се оказа достатъчен за победата, въпреки че трябваше да спасява цели девет точки за връщане на брейка. 

Четвъртият в света спечели 70% от точките на първи сервис, спаси девет от 11-те възможности за пробив и наниза 30 уинъра за успеха. В следващата фаза той ще играе с аржентинеца Себастиан Баес, елиминирал испанеца Алберт Рамос-Виньолас в пет сета. Циципас е потенциален съперник на първата ни ракета Григор Димитров в трети кръг на турнира.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна