Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ема Радукану продължава в Австралия

Ема Радукану постигна първа победа на АО.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставената под №17 Ема Радукану достигна втория кръг на тенис турнира от Големия шлем Australian Open.

Британката надигра  в мач, изпълнен с обрати, американката Слоун Стивънс 6:0, 2:6, 6:1, за около един час и 45 минути игра в двубой на шампионки от US Open.

Срещата предложи странно поделяне на преимуществото, изразено в доминация на една от двете във всяка от трите части. Шампионката на Ню Йорк Радукану взе на нула откриващия сет на победителката от Флъшинг Медоус 2017 г. Стивънс се събра в началото на втория и поведе с пробив след дълъг първи гейм. Впоследствие тя го затвърди, но се пропука в четвъртия и британската ѝ съперничка се върна в частта. Оттам-насетне обаче на корта в сета имаше само една тенисистка и това бе американката.

Тя взе четири безответни гейма, с което затвори успешно частта в своя полза. Противно на логиката обаче 19-годишната Радукану поведе с 5:0 в третия сет и уби интригата след нова серия от грешки на Стивънс, която избегна поне това да загуби втори сет на нула. 

Стивънс не издържа на напрежението в третия сет.

Мачът бе изпъстрен с много грешки, като Радукану имаше леко предимство при уинърите – 15 на 14, а непредизвикани грешки бяха 42 на 30 в полза на Стивънс.

Така шампионката от последното Открито първенство на САЩ продължава напред след първата си победа в Мелбърн, като ще срещне във втори кръг представителката на Черна гора Данка Ковинич.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна