Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна в 4 сета

Григор Димитров загуби в 4 сета.
Снимка: Евроспорт

Поставеният под 26 в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от Големия шлем.

Най-добрият български тенисист в историята отстъпи на Беноа Пер от Франция с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2) след 3 часа и 21 минути игра в Мелбърн, където температурата надмина 30 градуса на сянка.

В откриващия гейм четвъртфиналистът от миналата година в Мелбърн Григор започна с 0:40 при свой сервис, но взе подаването си, след като отрази общо четири точки за пробив. Пер обаче успя да направи брейк за 2:1 и това му беше достатъчно, за да спечели сета.

След няколко двойни грешки Димитров предаде подаването си в началото на следващата част, а след това, макар и трудно, французинът затвърди за 2:0. Григор успя да върне брейка за 2:2 при третия си шанс след двойна грешка на съперника.За съжаление Пер веднага отново проби. Той поведе с 40:15 при сервис на 30-годишния хасковлия и реализира първата възможност с хубава къса топка. При 5:4 32-годишният тенисист от Авиньон сервираше за частта. Той стигна до два сетбола, при първия направи двойна грешка, но при втория Димитров прати ретура в мрежата.

В третия сет Григор стигна до два сетбола в десетия гейм, но Пер ги отрази хладнокръвно – първия с излизане на мрежата, а втория – с ас. После се стигна до тайбрек. В него смяната на половините дойде при 3:3 точки. Димитров получи още два сетбола при 6:4 след двойна грешка на французина и реализира още първия след форхенд в аут на съперника.

Българинът беше пробит за 0:2 след сгрешено воле на мрежата. В четвъртия гейм Гришо се оказа в ситуация 15:40, но отказа да се предаде и спечели подаването си. Окрилен от това, той върна веднага след това брейка за 2:3. В следващия гейм Пер пак имаше точка за пробив, но Димитров се справи и изравни резултата. След деветия гейм дойде физиотерапевт на корта, който даде хапче на французина, който се оплака от стягане в гърдите.

Стигна се до нов тайбрек, въпреки че Пер изглежда да имаше физически проблем. Той поведе с 4:2 точки на смяната след двойна грешка на Григор. При 6:2 Пер имаше четири мачбола и реализира първия след бекхенд на българина в мрежата.

Григор Димитров и Беноа Пер се поздравяват след двубоя.

Димитров записа 47 печеливши удари (7 аса) при 48 непредизвикани грешки (5 двойни). За съперника му балансът беше 50 (14) - 42(9).

Следващото заявено участие на Гришо е на АТР 250 турнира в Далас, щата Тексас, от 7 февруари.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени